Der er ikke noget som at starte dagen med en god og fyldig havregrød, der smager himmelsk. Vinteren er ovre os, og derfor synes jeg, det er rart at bruge nogle varme krydderier i maden, som giver lidt forkælelse til smagsløgene.
Appelsin er dejlig frisk og passer derfor rigtig dejligt sammen med de varme krydderier og den saltede peanutbutter.

Jeg spiser ofte havregrød til morgenmad, da den kan varieres på rigtig mange forskellige måder! Det gode er nemlig også, at man altid kan komme en masse god topping, alt efter hvad man lige lyster og har i sit køkken. 

Vintergrød med appelsin (1 person)
Ingredienser:
1 dl grovvalsede havregryn (fintvalsede kan også sagtens bruges)
1 dl mælk
1 dl vand
et nip salt
1 spsk rosiner
½ -1 tsk fintrevet appelsinskal fra en økologisk appelsin
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme

Topping:
Et par appelsinfileter
1 tsk peanutbutter
1 tsk skyr

Fremgangsmåde:
1. Kom alle ingredienserne til grøden i en kasserolle og skru op på middel varme. Rør til en lækker og cremet grød.
2. Imens grøden hygger sig kan du forberede topping. Skær top og bund af appelsinen. Skær derefter skrællen af hele vejen rundt. Det gøres ved at lade kniven følge appelsinens runding. Nu skærer du ind i mellem lamellerne på appelsinen, så du ender med en filet af frugtkød. Det ligner nærmest en lille både. Forsæt nu hele vejen rundt, hvis du ønsker at toppe med flere appelsinfileter.


Andre idéer til din morgengrød
Kold morgengrød
Dadelgrød med din yndlings topping
Choko-banan-grød