Yes, så er der rabarber fremme! De skulle selvfølgelig bruges i en kage. Jeg har her kombineret dem med blåbær, men dem kan du bytte ud, hvis du lyster. Der er vendt lidt rundt på det hele i denne kage da toppen vender nedad under hele bagningen og først til sidst får sin rette position.
Upside down kage med rabarber og blåbær
Ingredienser:
30 g smør
80 g brun farin
Ca. 100 blåbær
250 rabarber
80 g smør
80 g sukker
2 æg
155 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljesukker
1 dl kærnemælk
50 g fint hakkede mandler
50 g groft hakkede hvid chokolade
Fremgangsmåde:
1. Smelt smørret og bland det med brun farin. Fordel det i bunden af en form (ca. 24 x 24 cm).
2. Vask rabarber og skær dem i ca. 3 cm lange stykker Vask blåbær og dup dem let. Læg skiftevis blåbær og rabarber i formen.
3. Pisk smør og sukker til en det er lyst. Pisk æggene i.
4. Sigt de tørre ingredienser sammen og vend dem i dejen.
5. Tilsæt kærnemælk, mandler og hvid chokolade og fordel over rabarber og blåbær.
6. Bag i ovnen ved 175 grader i ca. 25-30 min.
7. Lad kagen afkøle i ca. 15 min før den løsnes fra formen og vendes ud på et fad.
8. Skær dem i små mundrette snitter.
Skriv et svar