Flot og farverig tærte til frokost bordet – hvor er det smukt. Tomater er flotte i farven og kan fås i mange farver og former. I denne tærte kan du bruge alle typer og former for tomater. Velbekomme!
Tomattærte
Ingredienser:
Dej:
1 dl vand
¼ dl oliven olie
70 g grahamsmel el. rugmel
100 g hvedemel
Fyld:
½ løg
1 tsk oregano
100 g optøet spinat (vredet for vand)
1 tsk muskatnød
½ tsk chiliflager
30 g revet ost (25 % fedt)
Æggemasse:
4 æg
1 dl hyggeost
Salt og peber
Topping:
3 blomme tomater
¼ squash
Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord. Læg den i en tærteform (ca. 22 cm)
2. Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 min. ved 175 grader. Mens den bages laves fyldet
3. Skær løg i tynde skiver. Kom 1 tsk olivenolie på en pande og steg ingredienserne til fyldet på en pande i ca. 5 min.
4. Kom fyldet i tærtebunden og riv osten ud over. Pisk æggemassen sammen og hæld det ud over fyldet.
5. Skær tomat og squash i tynde skiver og fordel ud over.
6. Bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 35 min.
Skriv et svar