IMG_5811I weekenden var familien til frokost og efterfølgende kaffe. Det skulle være en let frokost, da vi skulle ud og spise stort måltid om aftenen. Den opfyldte helt, det den skulle; god i smagen, let frokost og passende til os fem. Tærten fandt jeg i magasinet ’Spis bedre’, dog med nogle andre ingredienser i deres. Jeg lavede lidt om på den, og det blev til denne version. Jeg brugte knoldselleri, simpelthen fordi det var det, der var i supermarkedet, men du kan sagtens bruge noget andet; glaskål, jordskokker, rodfrugter m.fl. Prøv dig frem og god fornøjelse! Den kan helt klart anbefales.

Tærte med knoldselleri og dildfriskost (5 pers.)
Ingredienser:
150 g smør
1,5 dl rugmel
2 dl hvedemel
½ tsk salt
2 æg

Fyld:
400 g knoldselleri
100 g fast lagret ost
2 æg
2 dl mælk
1 tsk salt

Topping:
200 g friskost naturel
½ dl kvark el skyr
3 spsk finthakket dild
2 knsp salt

Fremgangsmåde:
1: Dej: Smelt smørret og lad det afkøle. Bland smør, mel og salt i en skål.
Tilsæt æggene og saml hurtigt til en smidig dej.
Tryk dejen ud en tærteform (ca. 28 cm diameter). Dejen skal hænge lidt udover kanten.
Stil tærteformen i køleskabet eller fryseren ca. 30 min.
Sæt ovnen på 225 grader.

2. Fyld: Skæl knoldselleri og skær dem i 1 cm store tern.
Kog knoldselleriternene i letsaltet vand i 7 min., til de er møre, men stadig har lidt tyggemodstand.
Hæld vandet fra, og lad dem afkøle.

3. Prik tærtebunden, og forbag og den midt i ovnen ca. 10 min. Sænk ovnvarmen til 200 grader.
4. Læg knoldselleri på tærtebunden. Riv osten og drys over.
5. Pisk æggene sammen med mælk og salt. Hæld æggeblandingen i tærtebunden og bag midt i ovnen i ca. 25 min. Lad tærten afkøle.
6. Topping: Rør friskost, kvark, dild og salt sammen. Smør det over tærten.IMG_5810_Fotor_Collage_tærte