I weekenden var familien til frokost og efterfølgende kaffe. Det skulle være en let frokost, da vi skulle ud og spise stort måltid om aftenen. Den opfyldte helt, det den skulle; god i smagen, let frokost og passende til os fem. Tærten fandt jeg i magasinet ’Spis bedre’, dog med nogle andre ingredienser i deres. Jeg lavede lidt om på den, og det blev til denne version. Jeg brugte knoldselleri, simpelthen fordi det var det, der var i supermarkedet, men du kan sagtens bruge noget andet; glaskål, jordskokker, rodfrugter m.fl. Prøv dig frem og god fornøjelse! Den kan helt klart anbefales.
Tærte med knoldselleri og dildfriskost (5 pers.)
Ingredienser:
150 g smør
1,5 dl rugmel
2 dl hvedemel
½ tsk salt
2 æg
Fyld:
400 g knoldselleri
100 g fast lagret ost
2 æg
2 dl mælk
1 tsk salt
Topping:
200 g friskost naturel
½ dl kvark el skyr
3 spsk finthakket dild
2 knsp salt
Fremgangsmåde:
1: Dej: Smelt smørret og lad det afkøle. Bland smør, mel og salt i en skål.
Tilsæt æggene og saml hurtigt til en smidig dej.
Tryk dejen ud en tærteform (ca. 28 cm diameter). Dejen skal hænge lidt udover kanten.
Stil tærteformen i køleskabet eller fryseren ca. 30 min.
Sæt ovnen på 225 grader.
2. Fyld: Skæl knoldselleri og skær dem i 1 cm store tern.
Kog knoldselleriternene i letsaltet vand i 7 min., til de er møre, men stadig har lidt tyggemodstand.
Hæld vandet fra, og lad dem afkøle.
3. Prik tærtebunden, og forbag og den midt i ovnen ca. 10 min. Sænk ovnvarmen til 200 grader.
4. Læg knoldselleri på tærtebunden. Riv osten og drys over.
5. Pisk æggene sammen med mælk og salt. Hæld æggeblandingen i tærtebunden og bag midt i ovnen i ca. 25 min. Lad tærten afkøle.
6. Topping: Rør friskost, kvark, dild og salt sammen. Smør det over tærten.
Skriv et svar