Denne svampetærte er helt sikkert et hit på middagsbordet! Du kan både servere den til en brunch i små stykker eller som et måltid til aftensmaden. Svampene får en dejlig smag, når de lige bliver stegt af først sammen med smør og friske krydderurter. Tærten er en smule fed inde i munden og derfor passer den godt sammen med en frisk salat eller friske cherrytomater.
Tærtebunden er lavet på bare fire ingredienser, og simpelthen så nem at bikse sammen, så der er ingen undskyldning for at købe en ;-)
Svampetærte
Ingredienser:
Dej:
1 dl vand
¼ dl olivenolie
60 g groft rugmel
90 g hvedemel
Fyld:
350 g svampe
1 stort løg
2 fed hvidløg
50 g smør
1 spsk friske timianblade
1 spsk frisk persille
½ tsk salt
Peber
Æggemasse:
3 æg (str. M)
1 dl friskost
Salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Pil og hak løg og hvidløg fint.
2. Ordne svampene for jord og skidt og skær dem i mindre stykker. Steg dem sammen med løg i smør i 3-4 min.
3. Tilsæt hvidløg, timian, persille og steg til svampene er møre og væden er fordampet (ca. 8 min). Rør i det jævnligt.
4. Tag dem og smag til med salt og peber. Afkøl let.
5. Tænd ovnen på 175 grader.
6. Bland alle ingredienserne dejen og rul den ud på et meldrysset bord. Kom den i en smurt tærteform (ca. 35 cm x 11 cm). Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 8 min.
7. Når svampeblandingen er klar kommes den i tærteformen.
8. Pisk alle ingredienserne til æggemassen til en ensartet masse og hæld den ud over svampene.
9. Bag tærten ved 200 grader i ca. 25 min.
Er du også vild med tærter, så skal du også prøve denne karamelliserede løg og mozzarella eller hvis du har en rest af pulled pork eller andet kød, så prøv den her!
0 Kommentarer
1 Pingback