En simpel og enkel anretning, med stegt broccoli og tofu blandet med marineret spidskål. En ret som er meget nem at bikse sammen og er stadig fyldt med god smag og sprødhed. 

Tofu er kendt inden for det veganske og vegetariske køkken, da det nemlig er lavet på sojabønner. Hvis man eksempelvis, vil prøve at skære sit kødforbrug ned, så kan tofu bruges som erstatning til kød, da det har et højt indhold af protein.
Tofu er måske ikke et produkt for alle, men jeg kan anbefale at give det en chance, for hvis man får det tilberedt rigtigt, så er det faktisk ret lækkert! Tilberedning kunne være at marinere det i en dressing fyldt med smag fx. gomadressing eller et miks af soya og ingefær, så du får tilføjet noget smag til det. En anden tilberedning kunne være at stege det, som jeg gør i denne opskrift, da du derved får noget stegeskorpe og smag til det.  

Stegt broccoli med tofu og marineret kål
Tilbehør til 2 eller frokost til 1 person

Ingredienser:
100 g skærefast tofu
175 g broccoli
1 spsk sesamfrø
150 g spidskål
½ spsk olivenolie 
Salt og peber

Topping:
Hoisin sauce

Fremgangsmåde:
1. Skær tofu i mindre tern og steg dem gyldne på panden. 
2. Skyl broccoli og skær i mundrette buketter. Når tofuen er næsten færdig tilsættes broccoli og sesam. Steg videre i et par minutter. 
3. Skær spidskål helt fint og marinere med olie, salt og peber. Anret det i bunden af en dyb tallerken og top med stegt tofu og broccoli. Top med hoisin sauce. 

Vil du have flere bud på lækre salater, så hop ind lige her!