Nu var det tid til at prøve kræfter med en tærte til bloggen. Det er lidt et forsøg mht. kombinationen af fyldet, men med spinat i, går man vidst aldrig galt i byen.
Det er udelukkende en grøntsagstærte med en grov bund, da halvdelen af melet er rugmel, dvs. den er god mættende. Den ville være oplagt at bruge på ugens vegetar dag (vi skal jo huske at spare på kødet) eller som hovedret til enten aftensmad eller frokost. Muligvis ville den også kunne bruges til en forret eller tapas anrettet i små stykker.
Håber du synes om denne variation af en grøntsagstærte :-)
Spinat blomkåls tærte (4 pers.)
Indredienser:
Dej:
1 dl vand
¼ dl olie
100 g grahamsmel el. rugmel
ca. 100 g hvedemel
Fyld:
250 g blomkål
400 g helbladet spinat, frost
ca 1 tsk muskatnød
1 løg
2 mellem store champignons
Æggemasse:
3 æg
3 spsk mælk
1 dl hytteost
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne til dejen sammen, og rul den ud. Læg den i en tærteform (ca. 25 cm)
2. Prik bunden med en gaffel og bag den i ca. 10 min. ved 175 grader.
3. Kog løg og spinat under låg til al væsken er fordampet. Smag til med muskatnød.
4. Skyl blomkål og skær det i små buketter. Kog det i ca. 5 min. og afdryp det i en sigte.
5. Skær champignons i skiver.
6. Lav æggemassen: Bland æg, mælk, hytteost, salt og peber i en skål.
7. Fordel fyldet på den forbagte tærtebund og hæld æggeblandingen over.
8. Bag tærten ved 175 grader i 25-30 min
Skriv et svar