Der er ikke noget som et lækkert sommer spidskål, flot grønt og dejlig sprødt. Jeg har her lavet en salat med røget makrel, som jeg tænker er oplagt at have med til frokost eller som tilbehør til en cremet kartoffelsalat. Salaten kan spises som den er, eller du kan tilføje de grøntsager, du ønsker og evt. lave en fetacreme til.
Spidskålsalat med røget makrel
Ingredienser:
¼ spidskål
4 radisser
100 g ærter
30 g syltede agurkeskiver
50 g røget makrel
Top med purløg
Dressing:
1 spsk olivenolie
1 tsk æblecidereddike
1 tsk dilddressing
1 spsk vand
Fremgangsmåde:
1. Snit spidskål i tynde strimler.
2. Vask radisserne grundigt og skær dem i papirstynde skiver (brug evt. et mandolinjern).
3. Pisk ingredienserne sammen til dressingen og vend det sammen med spidskål, radisser og ærter.
4. Bland derefter syltede agurkeskiver og røget makrel, der er skåret i mundrette stykker.
5. Top din salat med purløg.
Skriv et svar