Der er ikke noget som en lille smørbagt småkage til eftermiddagskaffen – eller er det bare mig? ;-) Her får I opskriften på en smørbagt småkage med frisk ingefær og citronskal. 
Jeg er vokset op i et hjem, hvor der stort set altid var eftermiddagskaffe dvs. en kop kaffe til de voksne og the til børnene og dertil lidt sødt. Ofte var det en form for kage, skærekage eller småkage. Og ja det finder stadig sted i mit barndomshjem :-)

Billede af specier med citron og ingefær

Småkagen ’Specier’ går man aldrig galt i byen med, da den er så lækker smørbagt og kan varieres med forskellige smage. Prøv fx også min udgave med lime og hvid chokolade
Det er en småkage som ofte høre julen til, men jeg synes sagtens, at den kan spises hele året. Hvad siger I? :-)
Jeg har krydret dem godt med ingefær, da jeg er stor fan af, at det smager af noget og man rent faktisk kan smage, hvad der er i. Når der ikke er sparet på smørret, så gør det heller ikke noget, at den er godt krydret. 

Billede af specier med citron og ingefær

Specier med citron og ingefær 
ca. 40-45 stk.

Ingredienser:
1 tsk vaniljesukker
125 g flormelis
300 g hvedemel
225 g smør, stuetemperatur
Skal fra 2 øko citron
1-2 spsk fint revet ingefær 
1 tsk stødt ingefær 

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt til en ensartet masse. 
2. Form nu dejen til en lang pølse med en diameter på ca. 4 cm. 
3. Læg pølsen i køleskabet 1 time (eller i fryseren ½ time). Skær tykke skiver af 0,5-1 cm og læg dem på bagepapir på en bageplade. 
6. Bag dem ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 12 min til de er let gyldne. 

Opbevar dem i en lufttæt beholder. 

Billede af specier med citron og ingefær

Følg med på min Instagram-profil og se flere lækre madbilleder