Der er ikke noget som lune snegle med fyld af marcipan og sød lemon curd. Disse er, til ingen overraskelse, lavet ud fra den klassiske kanelsnegl men hvor fyldet er byttet ud med marcipan og lemon curd.
Snegle bliver lagt op og ned af hinanden i en form, for at holde på fyldet og saftigtheden. De er er dejlig bløde og fyldet harmonerer godt sammen – både det søde og det lidt syrlige. Jeg tog den nemme løsning og købte en lemon curd, men du kan også sagtens lave din egen. Det er faktisk slet ikke så svært. Jeg har flere gange lavet det selv og brugt denne opskrift.
Snegle med marcipan og lemon curd
8-10 personer
Ingredienser:
Dej:
15 g gær
1 dl mælk
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk kanel
½ tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
50 g smør
ca. 150-200 g hvedemel
Remonce:
75 g smør
75 g sukker
125 g lemon curd
100 revet marcipan
Glasur lavet med citronsaft i stedet for vand.
Fremgangsmåde:
1. Rør gæren ud i lun mælk. Tilsæt kardemomme, kanel, salt, sukker og æg og rør det godt sammen.
2. Smuldr smørret i 75 g af melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen grundigt i mindst 5 min.
3. Lad dejen hæve i 45 min.
4. Remoncen: Rør smør og sukker sammen til en blød og cremet masse.
5. Slå dejen ud på et let meldrysset bord og rul den ud til en firkant (30 cm x 30 cm). Smør remoncen på og smør lemon curd ovenpå. Drys med revet marcipan.
6. Rul derefter dejen sammen og skær den til snegle i ca. 3 cm tykkelse. Sæt alle sneglene sammen i en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
7. Lad dem efterhæve i 45 min.
8. Bag kagen ved 200 grader i ca. 20-30 min.
9. Lad kagen afkøle og kom derefter glasuren på.
Er du også vild med denne type kage, så skal du helt klart også prøve min snickerssnegle – virkelig en lækker sag!
Skriv et svar