Disse snackbarer er yderst lækre og lige til din søde tand. Kombinationen af det søde med det salte fra peanutbutter er godt nok blevet min favorit inden for snacks. Du kan nyde den en dejlig eftermiddag, men tænker også sagtens at den kan komme på en brunch bord :-)
Det skal også lige nævnes at de er lavet med inspiration fra nogle snackbarer på Custumes hjemmeside.

Snackbar med pære og peanutbutter

Ingredienser:

Bund:
4 dl havregryn
1½ tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
2 æg

Smør til smørelse af form

Peanutbutter
2,5 Clara Friis pære

Crumble:
2 dl havregryn
1 spsk honning
25 g smør
25 g hakkede hasselnødder

25 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
1. Blend 2 dl havregryn til mel i en minihakker. Kom til det i en skål
2. Bland heri 2 dl havregryn, vaniljesukker, bagepulver og æg. Bland det godt sammen.
3. Smør en form (ca. 21 x 21 cm) med smør og pres havreblandingen ud i den,
4. Bag den i 5 min ved 175 grader.
5. Smør et lag peanutbutter på (tykkelsen bestemmer du helt selv).
6. Kom skiver af pære tætliggende ovenpå.

Nu skal der laves knas til toppen:
7. Blend 1 dl havregryn til mel og kom det i en skål.
8. Smelt smør og honning og bland det sammen med det blendet havregryn og 1 dl havegryn mere.
9. Fordel det ud over pærerne.
10. Bag den yderligere 20 min. til den er gylden på toppen.
11. Lad den afkøle helt (gerne i køleskabet, det sidste stykke tid).
12. Smelt chokoladen over vandbad og lav et mønster henover. Kom den på køl til chokoladen har sat sig og skær den derefter i tern.
Den smager dejligt som den eller sammen med vaniljeskyr Billede af Snackbar med pære og peanutbutter
Billede af Snackbar med pære og peanutbutter

Vil du have flere opskrifter på snackbarer, så prøv også disse med poppet quinoa og peanutbutter eller mine små snack-kugler lavet på bønner – de er begge virkelig gode og spiser dem selv ofte om eftermiddagen.