Jeg var på jagt efter en sød lille eftermiddagssnack og kiggede i køkkenskabet. Der stod lidt af hvert bl.a. en dåse blande bønner. Jeg begyndte, at blande noget sammen i min foodprocessor og smage til. Efter et par justeringer ende det med disse små søde bidder, som er blev ret gode. Og desværre ikke holdte så længe i køleskabet, som jeg havde håbet ;-)  

Bønne-bidderne består hovedsageligt at blandede bønner og derudover har jeg tilført mørk chokolade og søde tørrede tranebær, men dette kan selvfølgelig udelades (det anbefaler jeg nu ikke, da det virkelig smager dejligt med ;-) ) eller byttes ud med andet, fx rosiner.  De smager lidt ala cookie-dough, så har du en lille fornemmelse af, hvad du skal forvente dig.

Jeg synes, det er sjovt at eksperimenterer med bønner i det søde køkken, da de faktisk indeholder en masse fedme, som passer godt ind i det søde køkken. Særligt vil jeg faktisk fremhæve butterbeans og kikærter. Til denne opskrift har jeg brugt en dåse blandede bønner, da det lige var det, som stod i mit køkkenskab.

Små søde bønne-bider
18 stk. 

Ingredienser:
1 dåse blandede bønner (alternativ en dåse butterbeans eller kikærter)
3-4 spsk agave sirup
7 spsk havregryn
2 spsk peanutbutter
En smule vand
40 g mørk chokolade
2 spsk tørrede tranebær

Fremgangsmåde:
1. Kom bønner, sirup, havregryn og peanutbutter i en foodprocessor/minihakker. Blend det til det bliver en sammenhængende masse. Justere med væske eller havregryn for at få den optimale konsistens til at rulle dem til kugler. 
2. Hak chokoladen groft og kom det ned til bønne-massen sammen med tranebær. Giv det en sidste omgang i blend. 
3. Rul til kugler og opbevar på køl. 

Andre søde sager med bønner