Grillsæsonen nærmer sig snart! Det er ikke noget som et godt stykke kød (eller en pølse) på grillen, lidt salat og dertil et godt stykke brød. Rist dette miniflute og smør det med en god gang hvidløgsflute, så skal du nok få en god grill aften.

Små grov-flutes (9 stk.)
Ingredienser:
150 g 5-kornsblanding
2 dl kogende vand

25 g gær
3 dl kærnemælk
15 g olivenolie
20 g mørk farin
1,5 tsk salt
100 g fuldkornsspeltmel
150 g grahamsmel
150 g hvedemel

Fremgangsmåde:
1. 5-kornsblanding kommes i en skål og overhældes med 2 dl kogende vand. Lad det trække i ca. 1 time til de er bløde.
2. Gæren opløses i kærnemælken.
3. Olie, farin, salt, kornblandingen og meltyperne tilsættes. Hold lidt igen med noget af melet, til du kan se om dejen for den rette tekstur. Dejen æltes godt igennem (ælt i 8 min).
4. Lad dejen hæve tildækket i 25 min.
5. Del dejen i 3 kugler og form 3 aflange stænger. Læg dem på bagepladen og pensle dem med smeltet margarine. Del derefter hver stang i 3 stykker så du ender med 9 små rugbrød.
6) Lad brødene efterhæve tildækket i ca. 30 min.
7. Pensle med vand og drys evt. med lidt frø. Lad dem bage i ovnene ved 200 grader i ca. 30 min.