Scones har jeg ikke prøve at lave før, så jeg måtte se om det kunne lade sig gøre. Resultatet blev jeg ret glad for. De er gode søde og en smule porøs som en scones skal være. Jeg valgte at komme tørrede tranebær og hvid chokolade i, da disse så ingredienser klæder hinanden dejligt i munden.
Scones med tranebær og hvid chokolade (ca. 24 stk)
Ingredienser:
350 g hvedemel
150 g koldt smør i tern
¼ tsk salt
4 spsk sukker
½ tsk natron
1,75 dl kærnemælk
1 tsk bagepulver
100 g hvid chokolade, groft hakkede
100 g tørrede tranebær
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 220 grader alm. ovn.
2. Bland mel, salt, sukker, natron og bagepulver i en skål.
3. Tilsæt smørret i tern og gnid smørret ind i melet til det har en rasp-lignende tekstur.
4. Vend hvid chokolade og tranebær i.
5. Lav et hul i midten af melblandingen og tilsæt kærnemælk. Arbejd hurtigt dejen let sammen uden at ælte den for meget – den skal blot lige samles. Dejen behøver ikke være ensartet, jo mindre du ælter, jo lettere og porøse bliver dine scones.
6. Tryk den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 cm. Tryk scones ud med en udstikker eller et glas med en diameter på ca. 5 cm.
7. Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem i 12 min. til overfladen er gylden og sprød.
Scones er bedst samme dag og gerne lidt lune, så frys de resterende ned du ikke får spist.
0 Kommentarer
1 Pingback