Disse lækre rugboller med chokolade er en god snack til om eftermiddagen, når den lille sult melder sig, og du måske også kan mærke et strejf af den søde tand. De tager sin tid og lave, men når de er færdige, så er de, det hele værd. Der kommer en masse ud af én portion, så der er også boller til fryseren. Hvis du ønsker bollerne skal være små, vil jeg anbefale ikke at lade dem efterhæve i 2 timer. Rugbollerne er dejlig saftige og smager skønt med en gang smør på eller skiver af banan.
Rugboller med chokolade
ca. 22 boller
Ingredienser:
Dag 1
Fordej:
10 g gær
3 dl koldt vand
200 g hvedemel
100 g grahamsmel
Iblødsætning af kerner:
150 g knækkede rugkerner
70 g solsikkekerner
50 g sesamfrø
5 dl vand
Dag 2
200 g grovhakket mørk 70 % chokolade
50 g grahamsmel
15 g salt
5 g honning
2 tsk usødet kakaopulver
Fremgangsmåde:
Dag 1
1. Alle ingredienserne til fordejen æltes sammen. Stil dejen tildækket natten over ved stuetemperatur.
2. Samtidig sætter du også rugkerner, solsikkekerne og sesamfrø i blød i vand tildækket natten over på køl.
Dag 2
3. Ælt kerner og fordej sammen og tilsæt de øvrige ingredienser til en jævn dej og form til små rugboller. Dejen kan godt være klistret så brug evt. 2 skeer til at sætte dem på en bageplade med bagepapir.
4. Vend evt. bollerne i hakkede ristede solsikkekerne, sesamfrø, hakkede hasselnødder eller drys det ud over.
5. Lad bollerne hæve 2 timer.
6. Varm ovnen op til 280 grader, eller det højeste den kan med en bageplade i bunden af ovnen.
7. Når ovnen har nået 280 grader hældes ca. 2 dl vand i bagepladen i bunden, så der opstår damp. Sænk temperaturen ned til 200 grader og sæt straks bollerne i ovnen.
8. Bag bollerne i 30-35 min.
9. Lad dem afkøle på en bagerist.
Se mere lækkert bagværk:
– Koldhævede valnøddeboller
– Gulerodsbrud
0 Kommentarer
1 Pingback