Det er ofte populært med dadelkugler eller lignende for at tilfredsstille den søde tand. Jeg havde en pose sultana rosiner i køkkenskabet, så hvorfor ikke prøve at lave nogle smagfulde konfekt agtige kugler af disse; rosinkugler.
Jeg må indrømme, at jeg blev overrasket, da jeg tog en bid af dem, efter de havde stået i køleskabet og trukket i nogle timer for hold da op, den smule appelsin der er i trænger meget igennem smagsmæssigt, hvilket kun skal forstås på den gode måde. Sødmen fra rosiner og appelsin harmonerer godt sammen med den bitre mørke chokolade og kakaopulver.

Der er rigtig mange muligheder med fyld, overtræk og topping på disse. Du kan eksempelvis undlade at vende dem i chokolade og bare vende dem i kakao eller i stedet for kakao uden om rosinkuglerne, kan du rulle dem i kokosmel. 
De kan også anbefales at have med i madpakken, når man lige får lyst til lidt sødt hen på eftermiddagen. 
Hvis du ikke er så meget til rosiner, kan du også sagtens bruge andre tørrede frugter og tilsætte andre frø eller nødder. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Rosinkugler med smag af appelsin 
15 stk.

Ingredienser:
100 g sultana rosiner
35 g finvalsede havregryn
25 g solsikkekerner
¼ tsk salt
Saft og skal fra ½ appelsin
50 g mørk chokolade
Evt. kakaopulver

Fremgangsmåde:
1. Kom rosiner, havregryn, solsikkekerner, salt, appelsinsaft og skal i en miniblender og blend det til en nogenlunde ensartet masse.
2. Form til 15 kugler og stil dem på køl i ca. 2 timer.
3. Efter rosinkuglerne har været på køl i 2 timer, smeltes chokoladen og de vendes heri.  Vend dem evt. derefter i kakaopulver.
Før servering kan du lige ryste dem let i en sigte, så det overskydende kakao drysses af.

Er du til flere søde små bidder så prøv disse, som er lavet på bønner.