Rocky road er et lækkert lille stykke konfekt, som er meget nemt at lave. En masse små stykker af lækkerier vendt i chokolade. Simpelt og lækkert! De kan varieres på rigtig mange forskellige måder, og ofte laves de også i julen, med diverse rester af marcipan, kiks, nødder osv. Rocky road kan også laves i en mere børnevenlig udgave med slik, bolcher og hvad der ellers er deres favoritter.

Når jeg laver dem, tænker jeg altid de forskellige elementer, før jeg begynder at blande dvs., at jeg både får tilføjet noget sprødt og blødt men også overvejer smagssammensætningen. I denne opskrift finder du fx det bitre fra den mørke chokolade, det salte fra peanuts, det søde fra rosiner og kandiseret ingefær – så der er lidt af det hele.
Mørk chokolade og ingefær – det kan virkelig noget sammen!
Hertil må jeg også lige huske at give jer en anbefaling! Mørk chokolade sammen med ingefær – det kan virkelig noget. Jeg smagte det for et par måneder siden i en plade chokolade. Det var med en anelse skepsis jeg smagte på det, men blev meget overrasket. Derfor opstod idéen egentligt også til smagsammensætningen i disse rocky road.

Rocky road med kandiseret ingefær
Ingredienser:
100 g mørk chokolade
40 g kandiseret ingefær (se opskrift her)
30 g saltede peanuts
30 g rosiner
Fremgangsmåde:
1. Smelt chokoladen over vandbad.
2. Når chokoladen er smeltet vendes de resterende ingredienser i.
3. Kom det hele i en passende form og sæt det på køl i nogle timer. Skær passende stykker og server.

Følg med på min Instagram-profil og opdag flere lækre madbilleder
0 Kommentarer
2 Pingbacks