En nem og fyldig rissalat med grønne grøntsager, nemlig squash og asparges. Den er med få ingredienser, men smager stadig rigtig godt. En salat du både kan bruge som tilbehør eller til frokosten. 

Jeg er ofte fan af salater med få ingredienser, da man dels ikke ender med en masse råvarer bagefter og derudover kan man sagtens få en masse smag i salaten, fx. ved at marinere det. Det kan måske lyde sjovt at skulle marinere en salat, men en marinade, eller måske nogen vil kalde det en dressing, gør virkelig underværker i en salat. Man kan variere den på mange måder, fx. ved at bruge forskellige krydderier eller mere eller mindre sennep.

Det gode ved en rissalat som denne er, at de giver en rigtig god mæthed, samt du kan varieres i dets indhold alt efter årstidens grøntsager. Ligeledes kan du bytte risene ud med fx quinoa eller lignende. 

Rissalat med sæsonens grønne asparges og squash
Måltid for 2 personer/tilbehør til 4 personer. 

Ingredienser:
2 dl brune ris/fuldkornsris
½ squash
½ bundt grønne asparges

Marinade:
2 spsk olivenolie
1 tsk sennep
1 spsk citron saft
1 tsk honning

Parmesanflager til topping. 

Fremgangsmåde:
1. Kog risene efter anvisning på pakken. Lad dem køle af. 
2. Vask squash og skær i tynde skiver eller i tynde bånd. Brug evt. et mandolinjern eller en tyndskræller. 
3. Den nederste ende brækkes/skæres af. Skær dem i små stykker af 0,5-1 cm. 
4. Bland ingredienserne til marinaden og bland det hele sammen. 
5. Anret i en skål eller på et fad og top med parmesanflager. 

Vil du have flere opskrifter på fyldige salater?
Speltsalat med linser, sød kartoffel og feta
Cous cous salat med bagt græskar, grønkål og soyaristede mandler
Quinoasalat med rucola, feta og falafel