Råsyltede gulerødder med appelsin og ingefær

En inspirerende aften hos Nicolas Vahé og House doctor, hvor den stod på Midsummer Mingle sammen med en gruppe andre madbloggere, samt mit arbejde, har givet mig inspiration til disse råsyltede gulerødder. Det er en smagfuld og anerledes måde at spise gulerødder, da de fleste ofte river dem eller på en anden måde spiser dem i rå format.


Prøv dem! Det er virkelig en god snack, f.eks. hvis den lille sult melder sig lige inden spise tid. De kan også sagtens skære i mindre stykker og kommes i salater og give salaten det syrlige og søde. De rummer nemlig både det syrlige fra eddikelagen samt sødmen fra appelsinen og en anelse efterfornemmelse af den skarpe ingefær.

Råsyltede gulerødder med appelsin og ingefær

Ingredienser:

Lage:
2,5 dl æbleeddike
100 g rørsukker
1 spsk frisk revet ingefær

300 g gulerødder
1 økologisk appelsin

Fremgangsmåde:
1. Kom eddike og rørsukker i en lille kasserolle og kog det op ved svag varme til sukkeret er opløst.
2. Tilsæt fintrevet ingefær og lad lagen afkøle.
3. Skræl gulerødderne og skær dem i stave. Vask appelsinen og skær den i skiver.
4. Kom gulerodsstavene i et glas, hæld laven over og kom appelsinskiverne i.
Sørg for at lagen dækker det hele.

Har du prøvet at lave din egen gulerodschips? Se lige hvor nemt det er her

2 Kommentarer

  1. Dorrit

    Du skriver i din opskrift: 2,5 dl Æbleeddike – men på billederne er der en flaske med Æblecidereddike?

    • suitfood

      Hej Dorrit

      Det kan jeg da godt se. Beklager! Det er æblecidereddike jeg har brugt :)

      De bedste hilsner fra Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2024 Suitfood

Tema af Anders NorenOp ↑