Poke bowl er altid en favorit for mig at servere, fordi man kan variere det på rigtig mange både, og det er hyggeligt for ens gæster at sidde og samle sin egen lille bowl.

Jeg har i denne opskrift lavet nogle falafler af danske Ingrid ærter fra Pure dansk. Det er en dansk virksomhed, som dyrker bælgfrugter i Danmark. Ingrid ærterne kan bruges fuldstændig på samme måde som kikærter. Til forskel fra kikærter bliver Ingrid ærter dyrket i Danmark og derfor skal de ikke fragtes lang vejs fra, hvilket vi jo rigtig godt kan lide :-)


2 personer

Ingredienser:
150 g grønkål
2 gulerødder
150 g blandede beder
3 spsk ristede solsikkekerner

Ærte-falafels:
100 g Ingrid ærter, tørrede (alternativt er kikærter)
1 løg
1 fed hvidløg
1 stor gulerødder 
1 tsk paprika
¼ tsk stødt koriander
½ tsk. stødt spidskommen
¾ dl rugmel
Salt
Smør og olie til stegning

Ingrid-ærte-hummus:
100 g Ingrid ærter, tørrede (alternativt er kikærter)
Olie
1 fed hvidløg
salt og peber
evt. eddike

Lynsyltede rødløg:
1 lille rødløg, fintsnittet
1 dl æblecidereddike
2 spsk honning
et nip salt

Poke bowl med bagte bolchebeder, gulerodsbånd, frisk grønkål, ærte-falafels, ristede solsikkekerne og Ingrid-ærte-hummus

Fremgangsmåde:

Dagen før: Sæt alle Ingrid-ærter i blød i rigeligt koldt vand i køleskabet.

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Lynsyltede rødløg:
2. Skræl rødløg og snit det i finde tynde strimler. Vend sammen i en lille skål, med æblercidereddike, honning og salt og lad det trække i minimum 10 minutter.

Grønt:
2. Skræl bederne og skær dem i tern af ca. 1,5 cm x 1,5 cm. Kom dem en bageplade beklædt med bagepapir og vendt dem i olie og salt. Bag i ovnen i ca. 20-30 min. til de er møre men stadig har lidt bid. 
3. Ordne din kål og finsnit det. Marinerer din kål i olie, salt, peber, honning, sennep og æblecidereddike. Lad det stå og marinerer på køkkenbordet. 

Ærte-falafels:
4. Kog alle Ingrid ærterne (også dem til hummus) i ca. 20-25 min. til de er møre, men stadig har en anelse bid. 1 dl ærter til 3 dl vand. 
5. Skræl og skær grøntsagerne til ærte-fallaferne i mindre stykker. Kom grøntsager og kogte Ingrid ærter i en minihakker/foodprocessor og blend det helt fint til det bliver en konsistens som rasp. Blend det helt fint, så det afgiver væde og dermed sikrer vi at massen kan hænge sammen. Tilsæt paprika, stødt koriander, stødt spidskommen, salt, peber og mel i ærteblandingen og blend og tryk det hele godt sammen. Smag til.
6. Form som kugler på størrelse med en bordtennisbold og steg dem gyldne på en pande. Husk at ryst panden ind i mellem så de bliver stegt på alle siderne. 
7. Blend alle ingredienserne til Ingrid-ærte-hummus og smag til. 
8. Skræl lange bånd af gulerødderne og læg dem i koldt vand til de skal bruges. 
9. Varm en pande op og rist solsikkerne på en tør pande til de gyldne. 

Servering: anret alle dine elementer i en smuk skål og top med Ingrid-ærte-hummus og lynsyltede rødløg. 

Poke bowl med bagte bolchebeder, gulerodsbånd, frisk grønkål, ærte-falafels, ristede solsikkekerne og Ingrid-ærte-hummus

Er du vild med falafel, så prøv også min variant med edamame-bønner. Få opskriften lige her