Mine forældres have vrimler med persille, så jeg fik et par poser med hjem. De skulle selvfølgelig bruges til en lækker persillepesto – det går man aldrig galt i byen med. Jeg har her brugt solsikkekerner i steder for pinjekerne, fordi dels er de langt billigere og dels kan de sagtens bruges i stedet for pinjekerner.

Pestoen kan bruges til rigtig meget; på et pasta bord med noget brød og pølse,  vendes i en lækker pastasalat eller bruges i et madbrød. Find en opskrift her.

Persillepesto

Ingredienser:
40 g persille
½ fed hvidløg
1 ½ dl revet parmesan
¾ dl olivenolie
1 spsk æbleeddike
3 spsk solsikkekerner
Lidt salt

Fremgangsmåde:
1. Skyl persille grundigt og tør det forsigtigt af for vand.
2. Kom persilleblade og resten af ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor. Blend til en grov sammenhængende puré
IMG_3710

Tjek min Instagram-profil for flere lækre og inspirerende madbilleder