IMG_0258Jeg har næsten lige haft fødselsdag, så der skulle selvfølgelig laves fødselsdagskage, når familien kom på besøg. Det blev denne pandekagelagkage, som helt klart var et hit! Den er lidt sjov (og lidt svær) at spise med alle de lag, men smagskombinationerne i den harmonerer godt sammen. Det er både det sure og det søde som mødes og knaser sammen med den bitre chokolade. Den kan du skifte ud alt efter hvad du synes passer bedst, fx med Toblerone eller mælkechokolade med knas.
En kage som helt klart kan anbefales til din næste festlige lejlighed!

Pandekagelagkage
Ingredienser:
Pandekager (ca. 16 stk):
375 g mel
3 spsk sukker
1,5 tsk vaniljesukker
9 dl mælk
75 g flydende Becel

Creme:
200 g flødeost (naturel og IKKE light)
5 spsk flormelis
Saften fra ½ citron
Skal fra 2 øko citroner

3 æbler (Jeg brugte pink lady)
40-50 g mørk chokolade (70 %)

Fremgangsmåde:
1. Start med at lave alle pandekagerne. Bland alle de tørre ingredienser sammen og pisk 3 dl af mælken i til dejen er lind.
2. Pisk derefter det sidste mælk i sammen med den flydende Becel.
3. Bag pandekagerne ved middelvarme. Sæt dem derefter på køl.
4. Lav nu cremen. Kom flødeosten i en skål og pisk den sammen med citronsaften og citronskal. Tilsæt flormelis, men smag til undervejs så du får den rette sødme. Stil den på køl til lagkagen skal lægges sammen.
5. Når pandekagerne er afkølet tilstrækkeligt lægges lagkagen sammen.
6. Fin hak chokoladen så det er klar til at drysses.
7. Skær æblerne i papirs tynde skiver (brug evt. mandolin jern), så du ender med runde æble skiver. Først den ene side af æblet derefter den anden og så til sidst siderne. Dem kan du også bruge inde i kagen.
7. Anret lagkagen på et fad. Start med en pandekage og smør den med cremen, drys derefter et tyndt lag chokolade og placer æbleskiverne ovenpå i cirkulært mønster. Læg derefter en ny pandekage ovenpå og fortsæt sådan til der ca. er 1 spsk creme tilbage. Dette skal bruges til toppen, hvor du også kan pynte med æble skiverne.
Til kagen på billedet brugte jeg 14 af pandekagerne, da jeg synes det var den rette højde, men prøv dig frem.PicMonkey Collage IMG_0279