Brug sæsonens smagfulde frugter i din morgenmad og forkæl dig selv med disse ovnbagte grød muffins med æble. Du får fornøjelsen af at nyde, ja noget der ret meget minder om at spise kage til morgenmad, med en sprød overflade og en dejlig blød og svampet midte. Hvis ikke lige de bliver spist til morgenmad, kunne de også bruges som en eftermiddagssnack, når den lille sult melder sig. Det ville da ikke været helt skidt at have sådan en med i madpakken! 

Billede af Ovnbagt grød med sæsonens æbler
Ovnbagt grød har jeg lavet mange variationer af. Så er du vild med denne form for morgenmad, hvad med at prøve ovnbagt grød med friske figner eller den anden æble og dadler. Det er med at bruge de lækre danske smagfulde æbler, når vi endelig har dem og det vrimler med dem overalt. Særligt ville dem man normalvis ville frasorterer, være gode til denne opskrift, da æblerne skal laves til mos. 

Jeg plejer at spise dem til morgenmad med en stor klat skyr ved siden af eller ovenpå og toppet med hakkede ristede mandler. Det smager bare så dejligt! 
Muffinsene er også en god måde at få havregryn med fuldkorn fra morgen af, hvis nu man er gået træt i sin traditionelle havregrød eller havregryn med mælk på. 

Ovnbagt grød med sæsonens æbler
4 stk

Ingredienser:
200 g æblemos (gerne hjemmelavede, det er så nemt)
100 g havregryn
30 g mandler
2 dl vand
1 tsk bagepulver
1 nip salt
2 æg (str. M/L)
1 tsk kanel
½ tsk kardemomme

Topping:
Kanelsukker
Et lille æble

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
2. Pisk æggene sammen med æblemos til det bliver lyst og luftigt.
3. Bland derefter de øvrige ingredienser i.
4. Smør fire forme med smør og fordel dejen i formen.
5. Skær tynde både af æble og vend dem i kanelsukker. Placerer dem på toppen af dejen.
6. Bag dem ca. 30 min.
Billede af Ovnbagt grød med sæsonens æbler

Følg med på min Instagramprofil og se flere lækre madbilleder