Om sommeren nyder jeg ofte kolde grøde til morgenmad aka overnight oat. Jeg havde nogle rabarber i fryseren, så de var nærliggende at prøve i en kold køleskabsgrød. I opskriften har jeg brugt bagte rabarber, hvor jeg har anvendte denne opskrift fra Grødgrisen. Jeg blendede 100 g af dem og det bliver derfor en kompot lignende, som jeg kunne bruge i min grøden og toppe med hele stykker bagte rabarber.


Rabarber er så skøn en … frugt eller grøntsag? Ja hvad er et egentligt? Rabarber er faktisk en grøntsag, men den bruges som en frugt. Den er meget syrlig i sin smag, men hvis de bliver tilberedt med sukker, så smager de himmelsk og har rigtig mange anvendelsesmuligheder, som f.eks. her i en overnight oat.

Prøv også andre overnight oat:
Overnight oat med banan og kokos
Overnight oat med æble og gulerod
Kold morgengrød med kanel

Overnight oat med rabarber
1 person

Ingredienser:
100 g rabarberkompot
1 dl havregryn
1 dl mælk
1-2 spsk surmælksprodukt (f.eks. ymer eller skyr)

Topping:
Bagte rabarber eller rabarberkompot
Kokosmel evt. ristede

Fremgangsmåde:
Dag 1:  Aften før røres rabarberkompot, havregryn og mælk sammen i en beholder. Sættes på køl til dagen efter.
Dag 2: Om morgenen røres surmælksprodukt i og kommes i en skål. Top med rabarber og kokosmel.