Overnight oat er en kold morgengrød, som mikses sammen aftenen før, hvorfor det er en rigtig god morgenmad at tage med på farten, hvis man skal hurtigt ud af døren.
Jeg har lavet flere udgaver af overnight oat, f.eks. med rabarber eller med æble og gulerod. Jeg synes selv, det er en dejlig grød som alternativ til den lune havregrød, hvis man ikke lige har tid til at røre den sammen, eller foretrækker noget koldt til morgenmad.
En morgengrød kan også altid varieres i dens hopping, hvilket også er en af årsagerne til at jeg er vild med at spise grød til morgenmad. Jeg vælger ofte noget med lidt bid, noget smooth og noget knas.
Overnight oat med banan og kokos
1 pers
Ingredienser:
1 banan
1 spsk kokosmel
1 dl havregryn
1 dl mælk
3 spsk mælk eller andet surmælksprodukt
Topping:
Banan
Hakkede chokolade
Kokosmel
Mandelsmør eller peanutbutter
Fremgangsmåde:
Dag 1:
1. Skær 1/3 fra af bananen og pak den ind og læg i køleskabet. Den resterende 2/3 moses med en gaffel i en beholder.
2. Bland derefter kokosmel, havregryn og mælk i. Bland godt rundt. Kom låg på og sæt på køl til dagen efter.
Dag 2:
3. Kom overnight oat i en skål og bland med 3 spsk mælk eller et andet surmælksprodukt.
4. Skær din gemte 1/3 banan i skiver og top på din grød sammen med hakkede chokolade og mandelsmør eller peanutbutter og kokosmel.
TIP: Har du mere tid kan jeg klart anbefale at stege dine banan skiver på panden i lidt smør, så de bliver gyldne på hver side. Det smager så skønt oven på grøden!

Se flere inspirerende madbilleder på min Instagram
0 Kommentarer
3 Pingbacks