En skøn sommertærte, aka nektarintærte, med en sprød mørdejsbund, en blød nøddecreme som er lidt marcipan agtig, et lag af mørk chokolade, vaniljecreme og sød nektarin på toppen – lyder det ikke lækkert at sætte tænderne i.
En tærte som er lavet med inspiration fra nogle små jordbærtærter som jeg tidligere har delt med jer herinde på bloggen. Nektarintærten smager virkelig skønt og er helt klart blevet en af mine favoritter!
Nektarintærte
Ingredienser:
Mørdej:
40 g flormelis
60 g smør
20 g mandelmel
130 g mel
½ æg
Et nip salt
Nøddecreme:
75 g smør, stuetemperatur
100 g sukker
1 æg
50 g hakkede mandler
50 g mørk chokolade
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
3 spsk sukker
1 æg
1 ½ dl mælk
½ spsk majsstivelse
1 dl fløde
1-2 nektariner
Fremgangsmåde:
Start med mørdejen:
1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål. Skær smørret i terninger og drys dem oven på de tørre ingredienser. Brug en gaffel til at hakke smørret ud i de tørre ingredienser, indtil du går en krummet masse. Så undgår du at kontakt mellem dine varme hænder og dejen. Først til sidst tilsætter du æg samler dejen hurtigt med dine hænder.
2. Sæt mørdejen på køl i ca. 30 min.
3. Tænd ovnen på 175 grader.
Nøddecreme:
4. Lav imens nøddecremen: Blødgør smørret og rør det sammen med sukker. Hak mandlerne og kom dem i sammen med de restende ingredienser.
3. Rul dejen ud på et let meldrysset bord og kom den i en smurt tærteform (20 cm.)
5. Fordel nøddecremen i tærtedejen. Bag i midten af ovnen i ca. 20 min. til den har en gylden overflade.
Hak chokoladen og fordel den ud på den varme tærte. Lad kagen afkøle helt.
Vaniljecreme:
6. Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med lidt sukker på et spækbræt så vaniljekornene bliver skilt fra hinanden.
7. Pisk vanilje, sukker og æg sammen i en kasserolle.
8. Tilsæt mælk og majsstivelse og pisk det godt sammen med æggemassen.
9. Kom den tomme vaniljestang op i kasserollen.
10. Bring cremen i kog mens du pisker. Lad cremen tykne før du tager den af varmen.
11. Tag vaniljestangen op og smid den ud. Hæld cremen i en skål og dæk overfladen med husholdningsfilm. Sæt cremen på køl til den er helt kold.
12. Pisk fløden til en letpisket flødeskum og vend sammen med den kolde vaniljecreme.
13. Fordel vaniljecremen i et jævnt lag ud på tærten.
14. Pynt med nektariner.
Find flere lækre madbilleder på min Instagram-profil
Skriv et svar