Disse store muffins er dejlig luftige og fugtige og gemmer på en lille surprise i midten. De har en afbalanceret smag af ingefær (så bare rolig, du bliver ikke blæst bagover), som harmonerer godt sammen med sødmen fra æble og vanilje. På toppen ligger en knasende crumble, som giver det sidst pift til den fugtige bløde kage.
Muffins med æble og ingefær toppet med crumble (5 store)
Ingredienser:
2 æg (str. L/XL)
1 vaniljestang
1 spsk sukker
2 dl hvedemel
1 dl havregryn
2 tsk bagepulver
knivspids salt
1 dl mælk
1 tsk honning
3 tsk frisk revet ingefær
2 æbler, revet (ca. 150 g) + ½ æble i tern (ca. 2 x 2 cm)
Crumble:
70 g brun farin
15 g sukker
1 tsk kanel
60 g smør
40 g hvedemel
40 g havregryn
Fremgangsmåde:
2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med sukkeret og gnid det mod et spækbræt så kornene skilles fra hinanden.
3. Pisk æg og vaniljesukker luftigt i en skål
4. Bland mel, havregryn, bagepulver og salt i en anden skål og bland det let sammen med æggemassen.
5. Tilsæt mælk og honning og rør det til en ensartet dej.
6. Tilsæt revet ingefær og æble.
7. Fyld muffinsforme 2/3 med dejen.
8. Skær tern (ca. 2 x 2 cm) af et ½ æble og kom to tern i hver muffins og sørg for dejen dækker dem.
Lav crumble:
9. Bland mel, havregryn, brun farin, sukker, kanel og smuldr smørret i, så dejen næsten ligner revet ost.
10. Drys smuldredejen ud over dine muffins.
11. Bag dem ved 180 grader i ca. 30 min.
Skriv et svar