Der er en smule stille på bloggen for tiden, men studiet tager det meste af min tid. Alligevel har jeg haft en kort stund i køkkenet, hvor jeg fik lavet denne søde og nøddeagtig mandelsmør. Den smager skønt på et stykke knækbrød (og gerne med lidt mørk hakket chokolade).
Vil du have flere spread med honning, så prøv min honningsmør
Den er lavet på samme måde, som man laver sin egen peanutbutter, nemlig ved at komme de ovnbagte mandler i en foodprocessor/minihakker og så skal den køres til nødderne begynder at frigive fedtstof og lige pludselig så har du din egen hjemmelavede nøddesmør.
Mandelsmør af ovnbagte mandler med honning
Ingredienser:
80 g ovnbagte mandler
20 g alm. mandler
2 tsk akacie honning
Fremgangsmåde:
1. Hvis du ikke har lavet de ovnbagte mandler, laves de først.
2. Tænd ovnen på 150 grader
3. Kom 80 g mandler i en si og overhæld dem med vand så alle mandler er blevet våde.
3. Spred mandlerne ud på en bradepande med bagepapir på og sæt dem i den forvarmet ovn i 26 min.
4. Når de er afkølet kommes de i en minihakker sammen med de almindelige mandler.
5. Kør mandlerne til en mandelsmør (hav tålmodighed til det bliver en ensartet masse). Kom derefter honning i og kør det en smule mere i minihakkerne.
6. Opbevar det på køl.
Find flere lækre madbilleder på min Instagram-profil
0 Kommentarer
2 Pingbacks