Yes! Endelig en eftermiddag hvor jeg fik tid til at lave lidt lækkert til bloggen igen. Denne gang en fyldig linsesalat med grønne linser og blomkålscouscous. Grønne linser er rig på kostfibre og en god kilde til vegetabilsk protein.
Har du ikke prøvet at bruge grønne linser før, så vær ikke bange for at kaste dig ud i det, da de er meget nemme at arbejde med og kræver ikke lang forberedelse før de kan bruges. De skal blot skylles, koges ved svag varme og så er de klar til brug.

Billede af Linsesalat med cremet blomkålscouscous

Jeg lod mine køle af, da jeg ønskede at bruge dem til en kold salat, men du kan også sagtens lave en lun salat med dem eller komme dem i en suppe som ekstra fyld.
Denne salat kan du også variere alt afhængig af, hvad du har i køkkenskabene. Du kan eventuelt tilføje rosiner eller tørrede abrikoser som et sødt element eller ristede græskarkerner eller pinjekerner i stedet for solsikkekerner. Det er bare med at prøve sig frem.

Linsesalat med cremet blomkålscouscous

Ingredienser:

2 dl grønne linser
1 l. vand
1 tsk salt

½ blomkål
1 lille rødløg
100 g feta (Puck-ost)
2 spsk olivenolie
1 tsk honning
Lidt citronsaft
50 g ristede solsikkekerner
En håndfuld cherrytomater

Fremgangsmåde:
1. Skyl linserne under koldt vand i en si.
2. Bring linser, vand og salt i kog og lad det koge ved svag varme under låg i ca. 15-20 min. Hæld linserne i en si/sigte og lad dem dryppe af.
3. Lad linserne afkøle før de blandes med resten af salaten.

4. Skyl blomkål for snavs og tør. Riv det på den grove side af et rivejern.
5. Hak løget fint og vend det med blomkål.
6. Rist solsikkekernerne på en tør pande.
7. Rør olivenolie, honning og citronsaft sammen i en lille skål.
8. Vend blomkålscouscous med de afkølede grønne linser, feta, ristede solsikkekerner, olivenolieblandingen og smag til med salt og peber
9. Pynt med halverede cherrytomater på toppen.
Billede af Linsesalat med cremet blomkålscouscous

Få opskrifter på flere lækre salater:
Blomkålsrissalat med ærter og fersken
Sød kartoffel salat med stegte portobellosvampe og grønkål
Speltsalat med spidskål og stegte aubergine