Så er der flere snitter på bloggen. Disse er med inspiration fra den traditionelle hindbærsnitte, men er med en mere enkel dej og lemon curd som mellemliggende fyld. De er hurtige at lave og kræver ikke mange ingredienser, så der er hurtig lidt sødt til kaffebordet.

Lemon curd kan både laves selv eller købes i supermarkedet. Som det tydeligt fremgår på billedet, har jeg her købt en, trods det, at det faktisk ikke er så svært at lave selv. Men det var en lynhurtig dessert der skulle laves her og der må man bare sige, at der er det hurtigere at tage en færdig på glas. 

Jeg synes, det var lækkert og friskt med lemon curd, men de kan også sagtens laves med en anden type curd, marmelade eller måske en chokolade ganache. Her har du hvert fald en “grund” opskrift på nogle bunde og så er det bare med at være kreativ med fyldet. 

Lemon curd snitter 
3 store eller 6 små

Ingredienser:
1 æggehvide
45 g mandler
1 tsk vaniljesukker

1-2 spsk lemon curd

Fremgangsmåde:
1. Pisk æggehviden helt stiv.
2. Hak mandler helt fint sammen med vaniljesukkeret og vend det æggehviden.
3. Fordel dejen ud på bagepapir på en bradepande i ca. ½ cm tykkelse og bag den ved 200 grader i ca. 10 min. til den er gylden.
Tag den ud og lad den køle helt af.

4. Skær kagen midt over og smør lemon curd på den ene halvdel og læg derefter den anden halvdel ovenpå.
5. Skær den i snitter.
IMG_2787

Flere søde fristelser:
Rocky Road med kandiseret ingefær
Bounty med ristede kokos 
Æblesnitter med ingefærglasur