Kyllingefrikadeller skal ej undervurderes og særligt ikke disse af slagsen. De har en dejlig afbalanceret smag af ingefær, uden det bliver for kraftigt og sammen med hvidløg spiller det bare! Jeg har kommet frisk koriander i, men hvis du ikke er til det kan det undlades eller udskiftes med eksempelvis persille.

Disse er lidt tænkt over i det asiatiske køkken, men da det ofte er her, man finder kombinationen af hvidløg og ingefær, men de er også rigtig gode til en nordisk kål salat eller på en rugbrødsmad. De er dejlig krydret, hvilket jeg synes er ret lækkert, så det ikke bare bliver en kedelig frikadelle.

Kyllingefrikadeller med ingefær-hvidløgs pure
ca. 8 stk.

Ingredienser:
250 g hakket kyllingekød
1 tsk salt
½ æg
1 spsk havregryn
2 fed hvidløg
30 g ingefær
½ dl sesamolie
En håndfuld friske koriander (kan undlades)

Fremgangsmåde:
1. Skræl ingefæren og blend til en grov pure sammen med hvidløg og sesamolie.
2. Rør kødet sejt med salt.
3. Bland farsen sammen med ingefær-hvidløgs pureen, æg og havregryn.
4. Form små runde frikadeller i vha. din ene hånd og en spiseske. Pres dem en smule tyndere når du ligger dem på panden.
4. Steg på en varm pande til de er gennemstegt (ca. 3 min på hver side afhængig af størrelsen).
Billede af Kyllingefrikadeller med ingefær-hvidløgs pure