En nem og sund hverdagsret bestående af den velkendte kylling i karry, men med tilføjelse af grøntsager. Jeg har brugt gulerødder, broccoli og forårsløg, men dem kan du undlade eller bytte ud alt efter, hvad du er til. Jeg har også tilføjet lidt æble, for at give en sødme og jeg synes æble passer rigtig godt i en karryret. Retten er lavet med mælk, men for at få den endnu mere cremet kan du tilføje kokosmælk eller fløde. Når den skal serves kan jeg anbefale at spise den med ris og et drys af saltede peanuts.
Kylling i karry
2-3 personer
Ingredienser:
2 kyllingebryst
2 løg
2 stk forårsløg
1 æble
1 gulerod
100 g broccoli
2 spsk olie
1,5 spsk karry
½ tsk gurkemeje
3 dl vand
2 tsk majsstivelse
2 dl mælk
½ stk hønsebuillonterning
Citronsaft
Salt og peber
Tilbehør:
Ris
Fremgangsmåde:
1. Varm en gryde op med olie. Hak løg fint og svits det heri.
2. Riv æblet på den grove side af et rivejern og kom det i gryden.
3. Tilsæt karry henover og svits yderligere.
4. Skær guleroden i papirstynde skiver, forårsløg i små ringe og broccoli i små buketter og kom det i gryden.
5. Kom lidt af vandet i en skål og rør majsstivelse ud heri. Kom resten af vandet i sammen med mælk.
6. Hæld blandingen i gryden i mens der røres.
7. Smuldr derefter bouillonterningen i og lad den opløse imens du bliver ved med at gøre rundt.
8. Skær kyllingen i mindre stykker og vend i saucen. Lad det simre indtil kyllingen er gennemvarmet og færdig.
9. Smag saucen til med citron, karry og salt og peber.
Serverer med parboiled eller fuldkornsris.
Prøv flere hverdagsretter:
– Krydret aubergineret
– Enchiladas med spinat, stegte svampe og cheddar ost
– Tærte med græskar, grønkål og gedeost
Skriv et svar