En simpel og nem vegetarret (og egentligt også vegansk) som både kan bruges som tilbehør, fx på et tapas bord, eller være en hovedret. Den består hovedsageligt at aubergine og champignon vendt i tomatsauce og en masse krydderier. Retten er fyldt med smag og kan spises, som den er eller nydes sammen med ris eller fladbrød eller naanbrød. 

Jeg har toppet den med lidt frisk persille, men jeg tror næste gang, jeg skal lave den, vil jeg lave en raita, der kunne komme på toppen. Den er meget nemt at lave og der er ikke meget forberedelse og arbejde i denne ret, da den egentligt bare skal stå at passe dig selv på panden. 

Krydret aubergineret
2 personer

Ingredienser:
1 aubergine
2 tsk salt
2 løg
4 hvidløg
1 tsk kanel
1 tak gurkemeje
1 tsk sød paprika
100 g champignon, i skiver
1 dåse hakkede tomater

Fremgangsmåde:
1. Skær aubergine i tern af ca. 1,5 x 1,5 cm. Kom i skål bland med 2 tsk salt. 
2. Hak løg og hvidløg fint. 
3. Varm en pande op med olie (lidt over middel varme). Svits løg og hvidløg til de er blanke (det tager ca. 2-3 min.).
4. Tilsæt krydderierne og lad det stege 1-2 min. 
5. Skyl aubergine for salt. Og kom dem på panden sammen med champignon. Skru ned til middel varme og lad stege til det begynder at blive blødt. Det tager omkring 8-10 min. 
6. Tilsæt hakkede tomater og rør godt rundt. Skru helt ned på laveste blus. Kom låg på og lad det stå og simre i 15-20 min. Smag til med salt og sukker. 

Er du nysgerrig på flere vegetarretter?