IMG_6431Nej, du får ikke en god kondi af disse boller, men til gengæld får du lækre saftige boller med mættende indhold. Opskriften er inspireret af en gammel opskrift jeg fik af en gymnasieveninde, hvor opskriften netop hed Holms kondiboller ;-)
Disse boller kan du bruge i stort set alle sammenhæng, både i madpakken, morgenbordet, til suppen osv. Du kan skifte ud i indholdet, så de passer netop lige til dig. God fornøjelse!

Kondiboller (16 stk)
Ingredienser:
130 g 3-kornsblanding
2 dl kogende vand

50 g gær
2 dl vand
2 dl skyr
2 gulerødder
1 squash
1 tsk salt
1 dl sesamfrø
2 dl fuldkornsspeltmel
3 dl grahamsmel
ca. 8,5 dl hvedemel

Fremgangsmåde:
1. 3-kornsblanding kommes i en skål og overhældesmed 2 dl kogende vand. Lad det trække i ca. 1 time til de er bløde
2. Vask, skræl og riv gulerødderne på den grove side af rivejernet.
3. Vask og riv squash ligeledes på den grove side.
4. Opløs gæren i 2 dl lunkende vand.
5. Tilsæt skyr, gulerødder, squash, salt, sesamfrø og kornblandingen og rør godt rundt.
6. Kom fuldkornsspeltmel og grahamsmel i. Til sidst kommes hvedemel i. Ælt det så godt sammen som du kan, selvom dejen klistre en del.
7. Lad dejen hæve i 1 time under et viskestykke
8. Form ca. 16 boller og lav dem efterhæve i ca. 30 min.
9. Pensle bollerne med sammenpisket æg og drys evt. med solsikkekerner.
10. Bag bollerne i ovnen i ca. 35 min ved 200 grader.

IMG_6414

 

IMG_6417