Denne lækre søde kokostærte er meget nem at lave og får muligvis dine smagsløj hen på en anden klassisk kage ;-) Jeg har taget, alt det vi alle elsker ved denne kage og kombineret den her med en sprød mørdej. Den smager så skønt og har masser af skøn crunch. Kan du gætte hvilken kage jeg er blevet inspireret af? Ellers er der et direkte hint lige her ;-)  

Ristede kokosflager, må jeg indrømme lige har fundet min begejstring igen, for waou det er jo virkelig lækkert. Så skøn en sødme og samtidig sprød og crunch. Jeg bruger dem ofte også som topping på min havregrød, men de kan også peppe en salat lidt op. 

Kokostærte

Ingredienser:
Mørdej:
200 g hvedemel
100 g smør, stuetempereret
75 g flormelis
½ æg 

Kokosfyld:
75 g kokosmel
75 g ristede kokosflager
100 g smør
150 g brun farin

Fremgangsmåde:
1. Smuldre smør med de tørre ingredienser til det ligner som brødkrummer. Brug gerne en gaffel, så du har så lidt håndkontakt med dejen som muligt. Saml dejen med let sammenpisket æg. Dejen skal kun lige akkurat samles, så den er ensartet. 
2. Pak dejen ind og lad den hvile i køleskabet i 30 min. 

Lav fyldet i mens:
3. Smelt smør og brun farin i en gryde. Vend kokos heri. Lad det boble en smule, men det må ikke brænde på.


4. Rul dejen ud på et bord med et tynd lag mel. Vær opmærksom på at rykke lidt rundt med dejen hele tiden, så den ikke kommer til at sidde fast i bordet. 
5. Smør din form med lidt smør og kom den udrullet dej heri. Tryk dejen let på plads i formen. 
6. Tryk bunden med en gaffel og forbag tærtebunden ved 200 grader (alm. ovn) i 10 min. 
7.  Fordel kokosfyldet på den forbagte tærtebund og bag den færdig i ovnen i 8-10 min.