Der er næsten ikke noget som hjemmelavede knækbrød. Det smager bare så godt og langt bedre end det man kan købe. Det er super enkelt at lave, dog kræver det en del ingredienser, men når de først er i hus, så er det en leg. Jeg elsker når nogle af supermarkederne har tilbud på disse kerne og frø, for så er det bare med at få købt og hjem og lave hjemmelavede knækbrød.
Jeg bruger dem ofte til mellemmåltid med lidt hytteost eller brie på – det er er godt lige der om eftermiddagen.
Knækbrød (2 plader)
Ingredienser:
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl havregryn
2 ½ dl fuldkornshvedemel/grahamsmel (evt. erstat 1 dl med hvedeklid, hvis du lige har noget)
1 dl hvedemel
1 ½ tsk salt
1 tsk bagepulver
1 dl olivenolie
2 dl vand
Fremgangsmåde:
1. Alle de tørre ingredienser blandes sammen.
2. Tilsæt nu olie og vand og ælt det hele godt sammen.
3. Del portionen i 2 og læg den ene del knækbrøddej på bagepapir svarende til størrelsen på din bradepande. Læg et andet stykke bagepapir ovenpå i samme størrelse og rul dejen flad med en kagerulle.
4. Læg det på en bradepande.
5. Skær med en kniv i passende stykker af knækbrødet.
6. Bag i ovnen i 15 min ved 200 grader.
Skriv et svar