Søndag, gråvejr, kageglad ligger næsten ikke op til andet en at lave kage. Denne tærte er nem at lave og går direkte ud til alle jer karamel-elskere! Den er blød, cremet og dejlig karamelliserede med en knasende bund af kiks og mandler. På toppen pyntes der med banan, hvilket muligvis lyder lidt sjovt ovenpå karamel, men jeg synes egentligt den gør det meget godt, da der også er lidt syrligt fra citronsaft.
Karamelliserede tærte
Ingredienser:
Bund:
130 g. fuldkornskiks (Digestive)
40 g mandler
85 g. smør
”Fyld”:
1 dåse kondenseret mælk
175 g smør
175 g. sukker
3 bananer
Citronsaft
Fremgangsmåde:
1. Blend kiksene til fine krummer i en minihakker og kom det i en skål
2. Blend mandlerne næsten fint men ikke helt.
3. Bland kiksekrummer, mandler med smeltet smør (85 g)
4. Beklæd en tærteform med denne bund (diameter: 26 cm) og husk at presse sammen godt sammen nede i tærteformen.
5. Hæld kondenseret mælk i en gryde og tilsæt smør og sukker. Varm det ved lav varme indtil sukkeret er smeltet.
6. Lad det koge i 12-13 min. under samme varme og rør konstant i det til det bliver til gylden karamel. Det skal kog til det har skiftet farve, men pas på det ikke overkoger alt for meget.
7. Hæld karamellen over tærtebunden og lad det afkøle i ca. 30 min.
8. Skær bananerne i skiver og hæld lidt citronsaft over, så de ikke bliver brune. Placerer bananskriverne på karamellen.
9. Put tærten i køleskabet indtil den skal serveres.
Skriv et svar