Disse julemuffins er fyldt med alle de julekrydderier, der hører til i december. I bare én mundfuld får du knas fra hasselnødder, duft af jul og sødme fra kaffe-kakaoglasuren – Man får absolut lyst til at tage en bid mere. Så inviterer endelig familie og venner til julekaffe og byd dem på en dejlig luftig muffin.

Jeg kom tørrede tranebær og hasselnødder i, hvor at få lidt mere bid, men det kan selvfølgelig byttes ud, alt efter hvad du godt kan lide, eller helt udelukkes, hvis de skal være lidt mere børnevenlige.  

Julemuffins 
10 stk

Ingredienser:
1,5 dl havregryn
2 dl kogende vand
100 g blødt smør
50 g sukker
50 g brun farin
2 æg
125 g mel
1 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
½ tsk stødt nelliker
1 tsk vaniljesukker
80 g hakkede hasselnødder
50 g tørrede tranebær
Revet citronskal fra 1 økologisk citron

100 g flormelis
1 tsk kakaopulver
7 tsk kaffe

Fremgangsmåde:
1. Kom havregryn i en lille skål og overhæld det med kogende vand. Sæt det til side.
2. Pisk sukker og smør sammen i en anden skål.
3. Rør æggene i et af gangen og vend derefter havregrøden i.
4. Sigt mel, bagepulver og krydderier i dejen og rør den god sammen.
5. Tilsæt hakkede hasselnødder, tørrede tranebær og citronskal
6. Fordel dejen i muffinsforme og bag dem i ca. 20 min ved 200 graderBillede af Julemuffins

Flere søde juleopskrifter:
Julekager i snekappe
Havregrynskager med chokolade og tørrede frugt
Julens klejner