Vi er i den dejlige julemåned og hvad med lune boller til eftermiddagshyggen? Disse juleboller har en tilpas sødme med æble og tørrede tranebær og smager dejligt med smør på. Jeg har tilladt mig at komme lidt grovere type mel i, da det er jeg vild med i boller, så det ikke kun er på hvedemel.
Hvis du vil have en endnu mere sød bolle, kan du med fordel tilføje mere honning eller revet æble. Glædelig jul!
Juleboller med nødder og tørrede tranebær
16 boller
Ingredienser:
25 g gær
2 ½ dl appelsinjuice
1 ½ dl A38 (eller lign. surmælksprodukt)
1 tsk salt
20 ml solsikkeolie
1 spsk honning
1 groftrevet æble med skræl
50 g tørrede tranebær
50 g grofthakkede hasselnødder
1 tsk kanel
100 g grahamsmel
50 g fuldkorns hvid hvedemel
300 g hvedemel
1 spsk sukker
1 tsk kanel
Fremgangsmåde:
1. Lun appelsinjuicen ganske lidt og kom den i en skål. Rør gæren ud heri.
2. Tilsæt alle resterende ingredienser undtagen hvedemel. Rør godt rundt.
3. Kom hvedemelet i lidt af gangen. Dejen vil være klisteret så anbefaler at bruge dejkroge på din håndmikser til at ælt rundt. Ælt dejen i godt 5-7 min.
4. Lad den hæve under et viskestykke i ca. 1 time.
5. Rør dejen let og brug en ske til at placerer 16 boller på bagepapir på plade. Beregn plads til at bollerne kan flyde lidt ud. Lad dem efterhæve 15 min.
6. Drys med kanelsukker.
7. Bag dem i en forvarmet ovn på 225 grader i 20-25 min.
Flere juleopskrifter:
– Julens klejner
– Julebiscotti
– Caffé latte snitter med marcipanbund
Skriv et svar