IMG_2249Pizza er altid en sikker vinder, men jeg har aldrig prøvet at lave indbagt pizza aka Calzone, så det ville jeg kaste mig ud. Denne dej er super nem at lave og bliver super lækker, når den er bagt. Dit fyld kan du skifte ud alt, efter hvad du er til, men sørg for at få tørret de fleste ingredienser for væske, så du ikke ender med en blød, våd dejbund. I opskriften nedenfor giver jeg dig to bud på hvad du kan komme i. 

Calzone er også ret godt, hvis man har en rest fra aftensmaden fx. spaghetti bolognese eller chili con carne. De kan nemlig også sagtens bruges som fyld. Prøv det, det er virkelig lækkert og en god måde til at undgå madspild. 

Indbagt pizza 
2 pizzaer

Ingredienser:
Dej:
3 dl vand
12,5 g gær
1 tsk salt
1 spsk olivenolie
1,5 dl durummel
1,5 dl fuldkorns hvidhvede
2,5 dl hvedemel
¼ dl olivenolie

Valgfri fyld, men jeg lavede med:
1. pizzafyld
Cherrytomater (husk at tage indmaden ud)
Friske basilikumsblade
Serranoskinke
Mozzarella

2. pizzafyld
Artiskokhjerter i olie
Champignon i skiver
Friske basilikumsblade
Mozzarella

Fremgangsmåde:
1. Opløs gæren i vandet.
2. Tilsæt salt, olie og durummel og rør rundt. Lad det hvile i 15 min.
3. Rør først fuldkorn hvidhvede i lidt ad gangen og supplerer derefter med hvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen godt sammen til den er smidig og elastisk.
4. Kom olivenolie i bunden af skålen og vend dejen i det. Lad den hæve under husholdningsfilm i køleskabet til næste dag.
5. Sæt ovnen på 250 grader. Lav dit ynglingsfyld til din pizza.
6. Del dejen i to. Tril til kugler og rul ud til to runde pizzaer.
7. Fordel fyldet på den ene halvdel af dejen og fold den anden henover. Klem kanten godt sammen og bag pizzaerne i ca. 13 min til de er gyldne og gennembagte.
PicMonkey Collage

Hvis du er vild med indbagt pizza, så skal du helt sikkert også prøve mine Enchiladas med spinat, stegte svampe og cheddar ost – de er virkelig også lækre!