IMG_9991
Det er ved at være længe siden, at jeg har bagt, og endelig fandt jeg en eftermiddag hvor det kunne lade sig gøre. Jeg har længe tænkt, jeg gerne ville forsøge mig med en hvid brownie kombineret med noget friskt og syrligt. Resultat blev denne hvid brownie med blåbær, hvor bærerne giver en friskhed sammen med citronskal til den fede hvide chokolade.
Oplagt til en fredagskage!

Hvid brownie med blåbær
Ingredienser:
150 g smør
150 g hvid chokolade
120 g sukker
3 æg
75 g mel
lidt salt
55 g hakket hvid chokolade
Skal fra 1 økologisk citron
120 g blåbær

Fremgangsmåde:
1. Smelt smør og hvid chokolade over et vandbad.
2. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen til det er lyst og luftigt.
3. Vend smør og den smeltede chokolade i.
4. Hak chokoladen og vend den i dejen.
5. Skyl blåbær og dup dem tørre med køkkenrulle. Vend dem i dejen.
6. Hæld dejen i en passene form der er foret med bagepapir.
7. Bag kagen ved 180 grader i 30-40 min.
8. Lad kagen køle af og stil den gerne i køleskabet, så den bliver fast.

IMG_9989

IMG_9990