Hummus i nye farver
Smagfuldmundfuld og jeg kommer på SundDag på lørdag nede på Tangkrogen, hvor der sker alverdens aktiviteter, sjove arrangementer og der er ikke mindst masser af lækker og sund mad! Vi kommer til at have vores egen lille bod, hvor vi giver vores bud på 3 nye og lidt anderledes hummus varianter – Så der er noget for en hver smag! En gul og frisk sag krydret med karry, citron og sprøde mandler, en silkeblød og mild rød hummus med grillede peberfrugter med et spark af chili, og ikke mindst en lækkergrøn pestohummus med basilikum og ristede solsikkekerner.
Kom forbi og få en smagsprøv og en lille snak. Vi ses ☺
Rød hummus
Ingredienser:
2 røde snackpeberfrugter
chili – efter behag
2 spsk olivenolie
½ fed hvidløg
1 dåse drænede kikærter
ca 1 tsk groft salt
ca ½ dl vand, alt efter hvor tyk du vil have den
Fremgangsmåde:
1. Flæk peberfrugterne og fjern kernerne. Læg dem på en bradepande med bagepapir og grill dem i ovnen ved ca 230 grader til de er sorte i skindet.
2. Lad dem køle lidt af og træk forsigtigt skindet af så du kun har de møre filetter tilbage.
3. I en foodprocessor kommes peberfrugterne, chili og olie i og køres til en ensartet masse. Tilsæt kikærter, hvidløg og salt og kør hummusen sammen og juster konsistensen med vand.
4. Smag til.
Gul Hummus
Ingredienser:
1 dåse drænede kikærter
1 tsk karry
½ tsk gurkemeje
½ fed hvidløg
skal og citronsaft fra ½ øko citron
2 spsk olivenoile
¾ dl vand
1 tsk salt
25 g ristede mandler
Fremgangsmåde:
1. Kom alle ingredienser undtagen mandler i foodprocessoren og kør hummusen til en ensartet masse. Juster konsistensen og smag til.
2. Hak de ristede mandler groft og vend dem i hummusen.
Grøn hummus
Ingredienser:
½ bund frisk basilikum
½ fed hvidløg
4 spsk olivenolie
½ dl ristede solsikkekerner
¼ dl vand
1 dåse drænede kikærter
Fremgangsmåde:
1. Rist solsikkekerner på en tør pande til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken.
2. I foodprocessoren kommes basilikum, olie, hvidløg og de ristede kerner og køres til en pesto.
3. Tilsæt kikærter og salt og kør hummusen sammen.
4. Juster med vand og smag til.
0 Kommentarer
1 Pingback