Disse havregrynskager er et sikkert hit i alle hjem! De har alle julens krydderier blandet sammen med tørrede frugt og mørk chokolade – det bliver næsten ikke bedre.
De er meget nemme at lave og oplagte til en julebagedag (og alle andre bagedage ;-) ). Der spreder sig en duft af de skønne krydderier når de først er sat i ovnen og så skal de heldigvis ikke have så længe, så der er også hurtigt en smagsprøve.

Billede af Havregynskager med chokolade og tørrede frugtJeg har kommet tørrede tranebær og tørrede figner i, men det kan du skifte ud alt efter din smag. Måske ville abrikoser også gøre det godt i dem? Måske sammen med nogle dadler?
Der er uendelig mange muligheder for at ”designe” dine småkager lige efter din smag.

Havregrynskager med chokolade og tørret frugt 
ca. 25 stk

Ingredienser:
60 g brun farin
50 g sukker
1 spsk flydende honning
70 g smør
1 æg
90 g hvedemel
80 g havregryn
Salt
1 knivspids bagepulver
½ tsk stødt ingefær
½ tsk kanel
¼ tsk kardemomme
50 g tørrede tranebær
50 g hakkede figner
30 g hakkede mandler
50 g hakket mørk chokolade

Fremgangsmåde:
1. Rør brun farin, sukker, honning og smør rigtig godt sammen og tilsæt derefter æg.
2. Kom hvedemel, havregryn, salt, bagepulver og krydderier i dejen og rør det sammen.
3. Tilsæt nu tørrede tranebær, figner, nødder og chokolade og ælt det hele sammen.
4. Form til en rulle på ca. 5 cm i diameter og læg den på køl i ca. 1 time.
5. Skær dejen i skiver på ca. 0,5 cm. og læg kagerne med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir.
6. Bag dem ved 170 grader i ca. 15 min. Lad dem køle af på en bagerist.

 

Skal du bage flere småkager så prøve også smørbagte specier med citron og ingefær eller disse bløde cookies med græskar