IMG_6080Et stort lager af gulerødder og herligt selskab af skønne folk fra medievidenskab samt regnvejrsdage udløser en fristelse/lyst til at lave denne gulerodskage. Kagen er god saftig og fylder munden med både det syrlige og det søde. Den blev nydt lige til rup og stup var væk. Herlig aften!
Hvis du lyster kan du også komme nogle hakkede valnødder eller mandler i kagen, hvilket ville give den små knaskende overraskelser, når den spises.
Prøv dig frem lige til den falder i din smag. Der er en masse regnvejrsdag at øve sig på ;-)

Gulerodskage

Ingredienser:
200 g brun farin
1 dl oliven olie
2 æg
105 g hvedemel
25 g grahamsmel
½ tsk vanilje sukker
1 tsk bagepulver
lidt salt
½ tsk natron
2 tsk kanel
260 g groft revne gulerødder
Saft fra en ½ appelsin

Cream cheese:
100 g flødeost (natural)
60 g smør, stuetemperatur
35 g flormelis

Fremgangsmåde:
1. Bland alle ingredienserne sammen til kagen. Smør en springform (ca. 20 cm diameter) og kom kage dejen i.
2. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 60 min
3. Når kagen er helt kold kan du gå i gang med cream cheesen.
4. Pisk den smøren og flødeosten sammen. Sigt herefter flormelissen ned i og pisk det sammen.
5. Smør det udover kagen og opbevar den på køl.