IMG_7849Selvom vi nu er hoppet ind i forårsmåneden, hvilket er så dejligt, så kan en varm gryderet stadig være ganske god på de kolde dage. Jeg har forsøgt at gøre den en anelse krydret, så der er lidt, der varmer i halsen. Hvis du er til det mere stærke, så tilsæt gerne mere chili eller spidskommen. Håber den falder i din smag :-)

Gryderet med mørbrad og kikærter (2 personer)

Ingredienser:
1 svinemørbrad
1 stort løg, finthakket
1 hvidløg, hakket
½ tsk chiliflager
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1 dåse hakkede tomater
1-2 spsk tomatpuré
2 dl vand
1 grøn peberfrugt i tern
½ squash i tern
2 gulerødder i tern
1 dåse kikærter

Jævning:
1 tsk majsstivelse
1 spsk sojasauce

Fremgangsmåde:
1. Varm en stor gryde op.
2. Skær mørbraden i passende størrelse tern (ca. 2-3 x 2-3 cm) og brun kødet af i 1 spsk olie.
3. Tilsæt løg, hvidløg og chiliflager og sauter kort.
4. Derefter kommes krydderierne, tomater, tomatpuré, vand, gulerødder, squash og peberfrugt i. Lad den simre under låg ved svag varme i 30 min.
5. Skyl kikærter fri for lagen og tilsæt dem i gryden sammen med en jævningen. Simre yderligere videre i ca. 5 min til den har ønskede konsistens. Smag til med salt og hvad du lige synes.

Velbekomme!

IMG_7844

IMG_7859