En solrig lørdag formiddag på grønttorvet i Odense med mor er simpelthen bare så skøn! Fyldt med lækre grøntsager i alle afskygninger, blomster, fisk, ost og glade mennesker. Her var der en masse, der solgte grønkål og vi skulle selvfølgelig have et bundt med hjem. Jeg har aldrig prøvet at lave grønkålschips før, så det skulle prøves.
De kan helt klart anbefales! Så sprøde og lækre og særligt gode som snack og tilbehør.

Grønkålschips
Ingredienser:
230 g plukket grønkål
Ca. 2 spsk olivenolie
Salt evt. med krydderier

Fremgangsmåde:
1. Pluk ”buketterne” af grønkålene uden om stilken og kom dem i et dørslag.
2. Skyl dem grundigt og tør dem efterfølgende i et rent viskestykke.
3. Kom grønkålene i en stor kål og overhæld med olien. Bland det hele godt rundt med hænderne så olien bliver fordelt over det hele.
4. Læg grønkålene på bageplade belagt med bagepapir og drys med salt (jeg brugte to bageplader).
5. Bag dem i ovnen ved 100 grader varmluft i 50-60 min til de er sprøde.