Her har du en ultra nem hverdagsret som tilbehør med rødbede. Den smager dejligt og særligt, synes jeg, det er lækkert, der stadig er lidt bid i rødbederne. Fresh den op med en olieeddike-dressing, hvis du lyster eller lad den være som den er. Hvis du ligger inde med stribede rødbeder kunne disse også bruges i stedet for og give et flot farvespil.

Gratinerede rødbeder med gedeost
tilbehør til 2 personer

Ingredienser:
300 g rødbeder
100 g gedeost
1 spsk solsikkekerner

Fremgangsmåde:
1. Kog rødbederne i letsaltet vand med skræl på i ca. 30 min
2. Hæld vandet fra og skyl hurtigt rødbederne i koldt vand. Tag skindet af.
3. Sæt ovnen på 225 grader.
4. Skær rødbederne i tynde skiver og fordel dem i et ovnfast fad.
5. Smuldr gedeosten hen over rødbederne og drys derefter med solsikke kerner.
6. Gratinerer i midten af ovnen i ca. 15-20 min.

Har du rødbeder tilovers, så brug dem i en suppe; Rødbedesuppe