Der er ikke noget som en crunchy topping på ens morgenmad og så sammen med smagen af sødme. Det er netop, hvad du får i denne granola. Det er samme grundopskrift, som jeg tidligere har lavet; granola og granola deluxe, men denne gang skulle jeg forsøge mig med kakao. Derudover havde jeg også nogle valnødder og rosiner i køkkenskabene, og de gør det bestemt også godt i blandingen. Den får en fin balanceret smag af både kanel og det bitter kakao. Forkæl dig selv med denne granola, det vil du helt sikkert ikke fortryde!

Granola med kakao

Ingredienser:

250 g æblemos (uden sukker), lav den evt. selv – det er super nemt!
¾ tsk vaniljesukker
½ tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 ½ tsk kakao
75 g grofthakkede mandler
25 g solsikkekerner
40 g valnødder
20 g kokosmel
1,5 dl havregryn
40 g rosiner

Fremgangsmåde:
1. Bland æblemos sammen med krydderierne.
2. Kom de hakkede mandler, kerner, havregryn og kokosmel ned i mosen og rør rundt. Hvis blandingen er for flydende så kom mere havregryn i.
3. Bred blandingen ud over bradepande belagt med bagepapir og bag det i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 45 min. – indtil det er gylden og tørt.
Rør i blandingen undervejs, så den ikke hænger for meget sammen.
4. Lad det afkøle på en rist og bland det derefter med rosiner.
5. Bør opbevares i en lufttæt beholder.

img_4632

Flere virkelig lækre og crunchy granola:
Banangranola
Efterårsgranola med græskar og æblemos