Skal den stå på vegetarisk en gang imellem, så er disse fyldte portobellosvampe helt klart et anbefalelsesværdigt bud, for må indrømme, waou det er lækkert! Der er utrolig meget umami smag i disse fyldte svampe, hvilket kun tilfredsstiller smagsløgene.
Du kan bruge det som tilbehør til andet, eller som hovedret, men så skal der nok beregnes et par stykker per person.

Undgå at vask svampene under rindende vand, da de suger vandet til sig. De kan i stedet for vaskes med et fugtigt stykke køkkenrulle.
Jeg brugte parmesanost ovenpå disse, men en anden type ost kan også sagtens bruges fx mozzarella eller blåskimmelost – det kommer lige an på hvad du er til. Derudover kan fyldet også byttes ud med, hvad du har i køleskabet, men denne kombination er hvert fald en sikker vinder ;-)

Fyldte portobellosvampe
Hovedret til 2 personer eller tilbehør til 4-6 personer

Ingredienser:

6 portobellosvampe
8 cherrytomater, hakkede
4 fed hvidløg, fintsnittet
1 stort løg, fintsnittet
1 spsk citronsaft
1 håndfuld spinat
Fintrevet parmesanost
Olivenolie
Salt og peber
2 kviste frisk rosmarin

Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2. Rens alle svampene og vrid stokken fri. Gem dem til fyldet.
3. Hak løg og hvidløg og svits det i olivenolie.
4. Tilsæt de hakkede tomater, hakket rosmarin samt de hakkede svampestok og de to resterende svampe, som er skåret i mindre tern. Lad det stege til løg, tomater og svampe er bløde. Tilsæt 1 spsk citronsaft.
5. Krydr med salt og peber og tilsæt spinat
6. Smør et ildfastfad med olie og placerer svampene. Når fyldet er rørt sammen hælder du dit fyld op i de 4 svampe.
7. Top dem med revet parmesanost. Steg dem i ovnen ca. 12 min.
Serverer dem varme.

Har du lyst til flere vegetariske retter, så prøv denne krydret aubergineret eller en grønkålscurry med linser, speltkerner og frisk æble