Denne aftensmad er super enkel at lave og tager ingen tid at bikse sammen. Kyllingebryst kan godt være lidt kedelig i sig selv, og derfor er det her fyldt med hytteost, snackpeber og krydderi. Kyllingebrystet smager dejligt ovenpå den saltede knasende bund af sojasteg hvidkål og med et drys af sesamfrø. Håber den falder i din smag.
Fyldt kyllingebryst med sojasteg kålbund (1 person)
Ingredienser:
1 kyllingebryst
1 spsk hytteost
1 lille snackpeber
1 lille fed hvidløg
1 tsk tørret basilikum
Salt og peber
150 g hvidkål
1 tsk olivenolie
2 spsk sojasauce
1,5 tsk sesamfrø
Fremgangsmåde:
1. Tænd ovnen på 200 grader.
2. Skær snackpeber i små tern.
3. Bland nu hytteost, snackpeber, finthakket hvidløg, og basilikum sammen i en skål.
4. Ordne kyllingebrystet dvs. skær evt. sener, fedt eller andet fra. Find det tykkeste sted på brystet og skær en lomme til fyldet.
5. Kom fyldet i og pres godt til, der er masser af plads. Luk hullet med stegenåle. Kom brystet i et ildfastfad med ½ mm vand i bunden og drys med lidt salt og peber på toppen. Kom det i ovnen i ca. 24 min.
6. Når der er ca. 10 min tilbage af stegetiden for kyllingebrystet, kan du gå i gang med hvidkålen.
7. Skær hvidkålen i fine strimler. Kom olivenolien på en pande og varm den godt op. Når den har en høj varme kommes hvidkålen på og steges i et par minutter.
8. Derefter kommes sojasauce og sesamfrø på panden, der skrues lidt med og det steges yderligere 2 min.
9. Anret dit sojastegte hvidkål som bund og kyllingebrystet på toppen. Velbekomme.
Skriv et svar